המלצות לקידום אתרים במנועי חיפוש | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem
Skip to Hebrew
Skip to English
Skip to Arabic
Skip to Site Map

המלצות לקידום אתרים במנועי חיפוש

מבוא

בדרך כלל, כאשר אתר חדש עולה לאוויר יש רצון לחשוף אותו לכמה שיותר גולשים באינטרנט. הצגת קישור לאתר במנועי חיפוש יכולה לעזור בכך. לצד אפשרויות קידום בתשלום, יש לא מעט דברים שאפשר לעשות באמצעות כלים מובנים באתר כדי לקדם את התוכן שלו במנועי חיפוש. נציג כמה מהם במדריך זה.

חשוב לציין שאף אחד לא יודע ממש (למעט יוצרי מנועי החיפוש עצמם) כיצד המנועים (כגון גוגל, בינג ועוד) בונים את דפי תוצאות החיפוש ואיך הם מדרגים את האתרים המופיעים בתוצאות החיפוש. אולם ניסיון של בנוי אתרים, מנהלי תוכן ותצפיות על תוצאות חיפוש עוזרים לנו להבין איך עובדים מנועי החיפוש.

דבר נוסף שחשוב לזכור, הוא שאתרי האוניברסיטה פועלים בשם מתחם (דומיין) אקדמי בעל הסיומת ac.il.

אתרים בעלי סיומת כזאת נחשבים לבעלי אמינות גבוהה ע"י רוב מנועי החיפוש, מה שיתמוך בקידום שלו במנועי חיפוש.

על סמך אלה מובאות כאן המלצות איך תוכלו לקדם את אתרכם במנועים הנ"ל ומעת לעת נעדכן אותן.

 

המלצות לעריכת האתר ולניהול תוכן כדי לקדם אותו במנועי חיפוש

1.      התוכן הוא המלך. מנועי חיפוש סורקים תוכן באתר ומתוכו מבינים הקשרים. דאגו שבאתר שלכם יהיה טקסט שמתאר את האתר ואת הפעילויות והשתמשו במילות מפתח (כגון שם המחלקה, תחומי הפעילות) בתוך הטקסט.

2.      פרסום תוכן עדכני באופן שוטף. מנועי חיפוש מעריכים שאתרים בהם מתעדכן מידע באופן שוטף יותר רלוונטיים מאשר דפים סטאטיים. פרסום חדשות ואירועים באתר יכול לעזור בכך.

3.      מתן שם משמעותי לדפים. כותרת הדף היא מידע חשוב ומשפיעה מאוד על דירוג דפים במנועי חיפוש.

4.      מתן כתובת משמעותית לדפים: במערכות ניהול תוכן שונות, לדפים חדשים נוצר שם בצורה אוטומטית לפי תבנית מוגדרת מראש (למשל, בדרופל: mysite.ac.il/node/42) אך יש אפשרות לערוך את שם הדף ולתת שם משמעותי.

5.      היררכיה בתוכן: שימוש בכותרות משנה H1, H2 וכו' עוזר למנועי חיפוש לנתח את האתר. השימוש בכותרות עוזר גם לגולשים בעלי מוגבלויות להבין את מבני הדפים ומסייע גם לקוראים שאינם בעלי מוגבלויות לזהות תוכן משמעותי בדף.

6.      קישורים. הוספת קישורים בין דפים באתר או לאתרים אחרים יכולה לסייע בקידום האתר. חשוב שהקישורים יהיו משמעותיים ובמידה. יותר מדי קישורים בדף אחד ללא תוכן נוסף עלולים להתפרש כתוכן זבל. הטקסט שמקשר צריך להיות משמעותי. למשל: "לאתר יחידת הבוגרים" ולא "לחץ כאן".

7.      הוספת תיאור לתמונות בשדה ALT. מנועי חיפוש לא 'רואים' גרפיקה.  לכן יש לתת לתמונות מאפיין ALT  ולכתוב בתוכו את מהותה. מנועי החיפוש יודעים להתייחס לכיתוב זה. הדרישה להוספת ALT היא גם חלק מדרישות ההנגשה לבעלי מוגבלויות.

8.      קישור האתר באתרים אחרים. חשוב לדאוג שיהיו קישורים הכרחיים לאתר שלנו באתרים נוספים. למשל אם בונים אתר לחוג, חשוב שיהיה לו קישור באתר הפקולטה. אם יש לכם דף בפייסבוק או פרופיל ברשתות חברתיות אחרות, תוכלו להוסיף גם שם קישור לאתר.

9.      להעביר את האתר ממצב עריכה סגור למצב פתוח לגולשים ולמנועי חיפוש. ודאו שמנועי חיפוש יכולים ומורשים לאנדקס את האתר שלכם.

 

המלצות נוספות:

1.      לבקש ממנועי חיפוש לאנדקס את האתר: לפעמים לוקח כמה ימים עד שמנועי חיפוש יאנדקסו את האתר. אפשר לספר להם עליו ולבקש שיאנדקסו אותו. לטופס הגשת אתר חדש לאינדוקס בגוגל, לטופס הגשת אתר לאינדוקס בבינג.

2.      לפרסם קישורים לאתר במדיה חברתית ובאתרים אחרים: הוסיפו את כתובת האתר לפרופיל שלכם ברשתות חברתיות, אפשר גם לפרסם סטטוס, ציוץ או פוסט בו תספרו שהקמתם אתר חדש ולהזמין לבקר בו.

3.      פרסום האתר באמצעות דוא"ל: הוסיפו את כתובת האתר לחתימת הדוא"ל שלכם. תוכלו גם לפרסם הודעה בדוא"ל ולספר על האתר החדש לעמיתים ומכרים.

  1. קידום ממומן: קיימות אפשרויות שונות לפרסום האתר בתשלום במנועי חיפוש ובמדיה חברתית. לפרטים נוספים, אנא צרו קשר עם צוות אגף שיווק ותקשורת באמצעות דוא"ל pressoffice@savion.huji.ac.il .
המלצות לקידום אתרים במנועי חיפוש