למה ללמוד באוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

למה ללמוד באוניברסיטה העברית

למה ללמוד באוניברסיטה העברית?

אם גם אתם לא מוכנים לתת לבינוניות לנצח, אבל בהחלט מוכנים להשקיע, בואו לאוניברסיטה העברית- תחוו, תלמדו, תחשבו ותגיעו לגרסה הכי טובה שלכם.
כי מכאן לא יוצאים בינוניים.

רמה אקדמית בינלאומית
קשה אבל הכי טוב זו לא רק ססמה. הסטנדרט הלימודי בעברית עומד בשורה אחת עם מוסדות בינלאומיים כמו הרווארד, ייל, פרינסטון ואוקספורד. אנו נחשבים האוניברסיטה המובילה בישראל ומדורגים דרך קבע ברשימת 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם. הסטודנטים שלנו נהנים משורה ארוכה של מרצים בעלי שם בין-לאומי המובילים את חזית המחקר המדעי בעולם.

מוכנות לשוק העבודה
הבוגרים שלנו נחשבים לצמרת של בוגרי ההשכלה הגבוהה, מה שמעניק להם יתרון עצום בשוק התעסוקה. האוניברסיטה העברית מדורגת במקום ה-62 בעולם ובמקום הראשון בישראל במוכנות הבוגרים לשוק העבודה. בתום לימודיהם, בוגרי האוניברסיטה העברית משתלבים בתפקידי מפתח באקדמיה ובמגזר העסקי, בשירות הציבורי ובעולם הרוח והתרבות.

מגוון עצום של חוגים ותחומי לימוד
אנו מציעים קשת רחבה ומגוונת של תחומי לימוד: מדעי החברה ומדעי הרוח, מדעי הטבע והחיים, רפואה, חקלאות, משפטים, מנהל עסקים, עבודה סוציאלית, חינוך, תזונה ועוד. אתם מוזמנים לבחור מבין קרוב ל-100 תכניות שונות המקיפות את כל תחומי הידע והמחקר, ובהן תכניות לימוד למצטיינים כגון תכנית אמירים במדעי הטבע, תכנית מצוינות במדעי התרופה ותכנית אלפא - מסלול ישיר לתואר שני במנהל עסקים. באוניברסיטה העברית אפשר ללמוד גם תכניות ייחודיות המשלבות יחדיו כמה תחומי לימוד כגון תכנית פכ"מ (פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה), תואר משותף במשפטים ובעבודה סוציאלית ותואר במדעי הקוגניציה (פסיכולוגיה, בלשנות, פילוסופיה, לוגיקה ומדעי המוח). ניתן לראות את הצירופם האפשריים כאן.

הזדמנות לחוויה בין-לאומית
בזכות מעמדנו בעולם והקשרים החזקים שרקמנו עם אוניברסיטאות ומוסדות מובילים מכל קצוות תבל, תלמידי האוניברסיטה העברית זוכים להזדמנויות שונות לשלב חוויה בין-לאומית במסגרת הלימודים. תכניות חילופי סטודנטים עם אוניברסיטת סטנפורד,  סיורים לימודיים במונגוליה, ביקורים במוסדות האו"ם בבלגיה, סדנאות ברואנדה ועוד עשרות פעילויות בין-לאומיות מוצעות בכל שנה לתלמידי האוניברסיטה.

הכוח להשפיע
אנו מפעילים עשרות מיזמים למעורבות חברתית ובהם ייעוץ לתושבי שכונות מצוקה, עזרה לנוער בסיכון וסיוע משפטי לקבוצות מוחלשות. באוניברסיטה העברית פועלים תנועות וגופים שונים המעודדים אקטיביזם חברתי ופוליטי. הסטודנטים באוניברסיטה העברית מוזמנים, לצד חבישת ספסל הלימודים, להשתתף בעשייה למען שינוי חברתי וחברה שוויונית ולתת יד בהפיכת אוכלוסיית הצעירים בירושלים לכוח המוביל והמשפיע בעיר.

ועוד כמה סיבות
תלמידי האוניברסיטה העברית נהנים מאווירה סטודנטיאלית וקהילתית אמִתית ומחיי תרבות, בילוי ופנאי עשירים – בעיר המרתקת בארץ.

האוניברסיטה מעניקה בכל שנה לתלמידיה מלגות בשווי 200 מיליון שקלים.

האוניברסיטה מציעה מבחר אפשרויות מגורים ברמות מחיר שונות במעונות הסטודנטים הרבים.
לאוניברסיטה מערך תמיכה מיוחד שמטרתו להעניק ייעוץ, סיוע ותמיכה לסטודנטים עם לקויות למידה והפרעות קשב, לסטודנטים עם בעיות נגישות במהלך לימודיהם האקדמיים ולסטודנטים בני מיעוטים.
תלמידי האוניברסיטה מוזמנים להשתתף בפרויקט המתמחים של תנועת "רוח חדשה". הפרויקט מאפשר חשיפה למקומות התעסוקה בעיר וצבירת ניסיון תעסוקתי יקר-ערך אצל מיטב המעסיקים בתחומים השונים, כגון: הייטק וביו-מד, ממשל, מדיניות ותקשורת.
לאוניברסיטה מרכזי ספורט מהמתקדמים בארץ הכוללים חדרי כושר משוכללים ורחבי ידיים, ברֵכות שחייה, אצטדיון לאתלטיקה קלה, מגרשי טניס ואולמות סטודיו – והכול במחיר מסובסד.

למה ללמוד באוניברסיטה העברית