שוויון ומגוון באקדמיה ומחוצה לה | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem
דלג לאתר בעברית
דלג לאתר באנגלית
דלג לאתר בערבית
דלג למפת אתר

שוויון ומגוון באקדמיה ומחוצה לה

23/07/2018

מאז הקמתה לפני 100 שנה, האוניברסיטה העברית פועלת לפי ערכים של חופש ביטוי, שוויון הזדמנויות, קידום המגוון, פלורליזם ורב תרבותיות. כל מה שחברה חופשית ופתוחה מסמלת בא לידי ביטוי בחיי היום יום של האוניברסיטה העברית.
ערכים אלו הם דגל שנישא על ידי כל הנהלות האוניברסיטה לדורותיהן.

לאור חקיקת חוק הלאום, חשוב לנו להדגיש כי האוניברסיטה העברית מחויבת להמשיך להיות מוסד אקדמי מגוון, מוסד מכיל עבור כל הסטודנטים וחברי הסגל האקדמי והמנהלי.
האוניברסיטה תמשיך לפעול  למען קמפוס שוויוני, שכל הבאים בשעריו חשים בו רצויים, בין השאר על ידי הנכחת השפה הערבית ברחבי הקמפוסים. אנחנו מחויבים להמשיך לתת מקום לכל הקבוצות בחברה הישראלית ולהמשיך לפעול למען שיקוף המגוון התרבותי בקרב כל קהילת האוניברסיטה.

****

المساواة والتنوّع داخل وخارج الأوساط الأكاديميّة
منذ تأسيس الجامعة العبريّة قبل ١٠٠ سنة، تعمل الجامعة وفق قيم حريّة التعبير والمساواة في الفرص وتعزيز التنوّع والتعدديّة الثقافيّة. كل ما يمثّله المجتمع الحرّ والمنفتح يتجلّى في الحياة اليوميّة في الجامعة العبريّة.
هذه القيم هي علم تحمله كافّة إدارات الجامعة العبريّة على مرّ السنوات.
عقب تشريع قانون القوميّة، من المهمّ التأكيد أن الجامعة العبريّة ملتزمة بالاستمرار في كونها مؤسّسة أكاديميّة متنوّعة وشاملة لكلّ طلّابها وطاقمها الأكاديميّ والإداريّ.
ستواصل الجامعة العمل على إبقاء الحرم الجامعيّ متنوّعًا ومريحًا لكلّ زوّاره بكل الطرق فيما يشمل إبقاء اللغة العربيّة حاضرةً في كلّ أطياف الحرم.
نحن ملتزمون بالاستمرار في توفير مساحة لجميع الفئات في المجتمع الإسرائيليّ وفي مواصلة العمل من أجل عكس التنوّع الثقافيّ الحاضر في المجتمع الجامعيّ بأكمله.

תמונת כתבת חדשות
שוויון ומגוון באקדמיה ומחוצה לה