ברכות על זכייתם של פרופ' דנה וולף ופרופ' הווארד ליטווין בפרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2014 | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem
דלג לאתר בעברית
דלג לאתר באנגלית
דלג לאתר בערבית
דלג למפת אתר

26/11/2014

פרופסור דנה וולף ופרופסור הווארד ליטווין מהאוניברסיטה העברית זכו בפרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2014

פרופ' וולף הינה חוקרת וירולוגית העוסקת הן במחקר הבסיסי והן במחקר הקליני. היא שילבה בהצלחה רבה בין שני התחומים ועבודתה מהווה דוגמא מצוינת למחקר תרגומי שבו התקדמות במדע בסיסי מתורגמת ישירות לשיפור טיפול קליני.

עבודתה של פרופ' וולף מוכרת ומוערכת בקהילה המדעית העולמית. מחקריה העיקריים התמקדו בהיבטים שונים הקשורים להדבקה של בני אדם עם נגיף הציטומגלו הגורם לבעיות קשות עד גרימת מוות אצל אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה ואף גורם למומים מולדים.

פרופ' הווארד ליטווין מביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית זכה בפרס בזכות עבודתו המרשימה בתחום מדעי הזקנה.

ליטווין הינו היוזם והמוביל של מחקר SHARE , שהינו מחקר רב היקפי ורב תחומי ונחשב לחשוב ביותר שנערך בעולם בתחום זה. "השתתפותה של מדינה ישראל בזכות פרופ' ליטווין במחקר זה, הינה זכות גדולה ומהווה תרומה מרכזית למחקר ולמדע במדינה", נכתב בנימוקי השופטים, "ובנוסף גם מחקריו של פרופ' ליטווין בתחום הרשתות החברתיות, המתייחסים לרב המימדיות של הנושא ולהשלכותיו על היבטים שונים של חיי האדם הזקן: חברתיים, תרבותיים, פסיכולוגיים, פיזיים, כלכליים, רפואיים, בריאותיים. מחקרים אלה עוסקים במערכות תמיכה חברתיות וביחסי הגומלים ביניהם, ומהווים נדבך חשוב בחקר הזקנה".

השופטים בפרס מפעל הפיס לאומנויות ולמדעים ע" לנדאו הנם: פרופ' ג'קי לומרנץ, פרופ' אסתר יקוביץ ופרופ' לאה קסן.

פרס מפעיל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו מוענק מידי שנה לאמנים ולחוקרים שהגיעו להישגים בתחומם ושתרמו תרומה משמעותית לקידום התרבות והמדע בישראל בעת האחרונה. גובה הפרס עומד על 100,000 ₪ בכל קטגוריה. הזוכים נבחרים באמצעות ועדות שיפוט מקצועיות לכל תחום המורכבות ממדענים מובילים מהאקדמיות השונות, זוכי פרס מפעל הפיס ע"ש לנדאו בשנים קודמות, מבקרי אמנות, אמנים מובילים וכד'.

לפרטים נוספים ותיאום ראיונות:

אגף שיווק ותקשורת, האוניברסיטה העברית 02-5882811

.